elektrische wagen


elektrische wagen 1.0

(transport, verkeer en reizen)

een door een elektromotor aangedreven auto, waarvan de accu of batterij moet worden opgeladen bij een laadpunt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een elektrische wagen…

is een auto

      Algemene voorbeelden


      Waarom een elektrische wagen (nog) geen trekhaak heeft. Bij vrijwel alle elektrische auto's en bij veel hybrides is het niet mogelijk om een trekhaak te installeren. [...]. Voor heel wat Vlamingen is hun "remorque" of aanhangwagen een veelgebruikt verlengstuk van hun auto. Dan maar geen hybridewagen (die een elektrische motor en een benzinemotor combineert) of elektrische wagen kopen?

      (onbekend)

      Momenteel hebben alle merken een elektrische wagen in ontwikkeling. Rond 2010 hebben veel van de grote merken hun eerste EV's op de markt gebracht. Momenteel zijn er legio elektrische auto's beschikbaar die meer en meer worden gebruikt.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektrische_auto,

      De Japanse autobouwers [...] hebben een elektrische wagen ontworpen die ze binnen twee jaar op de markt willen brengen in de Amerikaanse staat Californië. De wagentjes van Honda en Toyota bieden plaats aan vier personen. Maar de Japanners hebben hun voertuig uitgerust met een moderne batterij.

      De Standaard,

      De Necar II (van New Electric Car) is een elektrische wagen zonder batterij. De nodige energie wordt geproduceerd in een brandstofcel, waar een chemisch procédé waterstof en zuurstof omzet in elektrische stroom.

      De Standaard,